Over Breach

Breach is niet zomaar een festival; het is een beweging, een explosie van creativiteit en een broedplaats voor de nieuwe generatie denkers, makers en doeners. Gelegen in het hart van Almere, een stad bekend om haar innovatieve en vooruitstrevende geest, is Breach ontstaan uit de ambitie om kunst en cultuur te verankeren in het dagelijks leven van jongeren. En ontmoeting tussen jongeren te stimuleren. Het festival is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Almeerse mbo- en hbo-instellingen, lokale overheden, culturele organisaties en het bedrijfsleven. Deze synergie heeft als doel de creatieve industrie in Almere en omstreken te stimuleren en te ondersteunen, terwijl het jongeren inspireert en mobiliseert.

Missie

Onze missie is om een platform te bieden waar jongeren hun creativiteit kunnen verkennen, uitdrukken en vieren. Breach streeft ernaar om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht achtergrond of opleidingsniveau. We geloven dat door het bieden van een podium voor jong talent, we niet alleen individuele groei stimuleren, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van een levendige en inclusieve gemeenschap.

Visie

De visie van Breach is om een toonaangevend festival te worden dat bekend staat om zijn innovatieve aanpak van kunst en cultuurbeleving. We dromen van een toekomst waarin Breach een katalysator is voor culturele vernieuwing, een inspiratiebron voor de creatieve sector en een jaarlijks hoogtepunt voor de stad Almere en haar inwoners. Ons doel is om een omgeving te creëren waar interactie, experiment en ervaring centraal staan, en waar iedere bezoeker, artiest en partner zich onderdeel voelt van iets groots en betekenisvols.

Geschiedenis

De geschiedenis van Breach begon een jaar geleden, toen een groep ambitieuze studenten van verschillende Almeerse onderwijsinstellingen de krachten bundelden met lokale culturele instellingen. Ze deelden een gemeenschappelijke visie: het creëren van een evenement dat de grenzen van traditionele festivals zou doorbreken. Met steun van de gemeente Almere en diverse culturele en commerciële partners, werd de eerste editie van Breach een feit. Het festival werd meteen een succes en keert jaarlijks terug.

De samenwerking tussen onderwijsinstellingen, de gemeente, culturele organisaties en het bedrijfsleven blijft de ruggengraat van het festival, waarbij elke partij een unieke bijdrage levert aan het succes en de impact van Breach.